De draagdoekconsulente

Hoi, ik ben Selma!

Voor mij heeft dragen veel betekent in de hechting en binding met mijn oudste dochter, nadat de bevalling niet helemaal verliep zoals ik had gehoopt. Ik vind het heerlijk om mijn dochters te dragen en wil dat graag delen en overbrengen op anderen!

Ik ben Gecertificeerd Die Trageschule© Draagconsulent.

Logo

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn drie opleidingen van die Trageschule Dresden: basis (deel 1), gevorderd (deel 2) en de certificering (het examen). Als je meer wilt weten over de inhoud van deze opleidingen, lees dan meer hierover hier.

Zelf heb ik ruime ervaring in het dragen van mijn twee dochters, zowel op de buik, heup en rug en heb ik heb ook tegelijkertijd (tandem) gedragen. Ook heb ik inmiddels ruime ervaring in het geven van draagconsulten en workshops. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in bijzondere situaties, zoals tweelingdragen, dragen van prematuur geboren kinderen, dragen bij heupdysplasie en dragen van een kindje met het Down syndroom. In november 2017 heb ik mijn opleidingen en ervaring laten toetsen door deel te nemen aan de certificering, die ik met een uitstekend resultaat heb afgerond.

Om geschoold te blijven en bij te blijven van de ontwikkelingen in ‘draagland’, ben ik tevens aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Sinds augustus 2016 ben ik tevens actief als bestuurslid van de Vereniging. Als aangesloten lid bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten volg ik elk jaar 1 tot 3 scholingen op het gebied van dragen en moet ik tevens elk jaar accreditatiepunten behalen om lid te mogen blijven. Ik doe dus veel aan scholing op het gebied van dragen.

In mijn consulten heb ik een open instelling, waarbij ik uitga van de kracht van de ouders zelf. Op een coachende manier probeer ik jou de draagtechniek te leren, waarbij vooral plezier de overhand moet hebben.

Zullen we kennis maken?

IMG_6557