Geweven draagdoeken

Een geweven draagdoek is een stuk geweven stof die speciaal gemaakt is om je kindje in te kunnen dragen. Een geweven draagdoek rekt niet in de lengte of de breedte, waardoor ook een zwaarder kind makkelijk gedragen kan worden. Door de diagonale rek in een geweven draagdoek, vormt de stof zich wel mooi om het lichaam van je kindje.

Het voordeel van een geweven draagdoek is dat deze op veel verschillende manieren geknoopt kan worden. Met een geweven draagdoek kun je je kindje op de buik, heup en rug dragen. Afhankelijk van de dikte van de draagdoek en het materiaal waarmee de doek geweven is, kan de geweven draagdoek ook bij hogere tempraturen gebruikt worden.

Nog een voordeel van een geweven draagdoek, is dat deze in vele maten, kleuren en patroontjes beschikbaar zijn. Hierdoor kun je een draagdoek kiezen geheel in je eigen stijl.

Een nadeel van een geweven draagdoek is dat deze een knooptechniek vergt die je echt even moet leren. Je knoopt al gauw te los, waardoor het voor jezelf en kindje niet prettig is. Ook kunnen nieuwe geweven draagdoeken in het begin nog erg stug zijn. Hierdoor knoopt de stof moeilijker en voelt het ook minder zacht aan. Naarmate je de draagdoek meer gebruikt, zal deze soepeler worden waardoor deze zachter aanvoelt en makkelijker te knopen is.