Maten

Er zijn verschillende maten geweven draagdoeken. Deze maten worden aangegeven in cijfers en meters. Afhankelijk van de knoop die je wilt gaan doen en je eigen lichaamsbouw, kies je de juiste maat.

Maat 2: 2,60 meter

Een maat 2 is een korte draagdoek (shorty). Hiermee kun je verschillende heupknopen doen en korte rugknopen.  Een shorty is makkelijk mee te nemen en past in veel tassen.

Maat 3: 3,20 meter

Maat 3 is ook een korte draagdoek. Met een maat 3 kun je heupdragen, rugdragen en torsodragen. Er zijn weer net iets meer knopen mogelijk met een maat 3 dan met een maat 2.

Maat 4: 3,60 meter

Met een maat 4 draagdoek kun je veel knopen doen. Je kunt ermee buikdragen, heupdragen, rugdragen en torsodragen. Met een maat 4 hou je minder stof over dan bijvoorbeeld met een maat 6 en dat kan bij sommige knopen erg praktisch zijn.

Maat 5: 4,20 meter

Een maat 5 is erg geschikt als je wat smaller en kleiner bent dan gemiddeld. Met een maat 34 of kleiner kun je veel knoopmethodes doen, waaronder ook de meest gebruikte buikknoop die geschikt is voor pasgeboren baby’s (Front Wrap Cross Carry).

Maat 6: 4,60 meter

Maat 6 is de standaard en meest verkochte maat. Met deze maat kun je alle knoopmethodes doen tot en met kledingmaat 44/46. Een maat 6 is zeer geschikt voor pasgeborenen, die nog veel nek –en rompondersteuning nodig hebben. Pasgeborenen worden vaak gedragen met de standaard buikknoop (Front Wrap Cross Carry).

Maat 7: 5,20 meter

Heb je een maatje meer, dan is maat 7 wellicht een uitkomst. Van kledingmaat 46 tot en maat kledingmaat 50 is deze maat geschikt om alle knoopmethodes te doen. Je kunt ook kiezen voor een maat 7 als je knopen wilt gaan doen die meer stof nodig hebben of als je niet op je rug wilt afknopen, maar op je buik.

Maat 8: 5,70 meter

Vanaf kledingmaat 52 wordt een draagdoek in maat 8 aangeraden. Met een draagdoek in maat 8 kun je alle knoopmethodes doen tot en met kledingmaat 56. Een maat 8 draagdoek is ook  geschikt om een tweeling tegelijk te dragen in één geweven draagdoek.