Kledingtips

Soms is het best lastig om te bepalen wat je je kindje aantrekt als je het gaat dragen. Een draagdoek is een extra laag stof. Kleed je kindje dan ook niet te warm aan in de draagdoek. Onderstaand schema is een mooie richtlijn hoe je je kindje aankleedt in de draagdoek:

Rond het vriespunt: jasje, sjaal, mutsje en  half onder je jas
Boven de 5 graden: jasje, sjaal  en mutsje
Boven de 10 graden: dun jasje of vestje
Boven de 15 graden: normale kleertjes
Boven de 20 graden: luchtige kleertjes
Boven de 25 graden: alleen een rompertje
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Berenpakjes

Let er verder op dat een broekje met vaste voetjes, bijvoorbeeld een berenpakje, minder geschikt is tijdens het dragen. Tijdens het dragen kruipen broekjes een beetje op. Als je dit doet met een broekje, waarbij de voetjes aan het broekje zitten, heb je kans dat dit niet lekker zit voor je kindje.

Wat je zelf aantrekt

Ook is het goed om te bedenken wat je zelf aan trekt. Ook hierbij geldt: kleed je niet te warm aan. Een kindje dragen is een kacheltje dragen. Zorg er verder voor dat je kindje zo dicht mogelijk tegen jou aan zit, zodat het optimaal gebruik kan maken van jouw lichaamswarmte en je hartslag kan horen. Trek dus liever geen dikke truien of jassen aan. Doe liever de jas over jullie samen aan en doe dan een sjaal om, zodat jouw hals ook beschermd is tegen de kou.

Draagjas

Draag je veel en is het winter, dan is een draagjas ook een echte aanvulling. Een draagjas is vaak een normale jas, waar je aan de voor en/of achterkant van de jas een extra stuk stof kunt inritsen. Hierdoor ontstaat ruimte voor je kindje. Je kunt dan samen met je kindje in een lekker warme jas. Dit scheelt enorm. Je hoeft dan niet te knopen over dikke winterjassen heen en je kindje hoef je niet dik in te pakken met winterjas, berenpakje of een skipakje.  Je kindje zit lekker warm, dicht tegen jou aan onder de jas. Je kindje steekt dan met het hoofdje uit het ingeritste gedeelte van de jas. Er bestaan ook draagcovers. Dit zijn universele covers die je aan je eigen jas kan vastmaken. Met een draagcover kun je alleen buikdragen.